Leirlederkurs, Finland

Etter min første SCI-opplevelse på leir i Finland, Rihu Farm, sommer 2007 ble jeg tidlig i år spurt om å være leirleder på Vallersund gård, en Camphil community ikke langt fra Trondheim.

Det første jeg tenkte var at jeg med så lite erfaring innenfor Internasjonal Dugnad, og dermed innenfor SCI, kanskje ikke var den første å velge som leirleder. Da jeg så ble spurt igjen og igjen, fikk jeg en annen tanke, nemlig om at det er altfor få mennesker her i Norge som kunne ha fått seg mange positive, verdifulle opplevelser, venner verden over og noen fine ord til for eksempel CV-en sin. Jeg tok denne sjansen med et åpent sinn, ikke altfor store forventninger og en positiv innstilling, for dette skulle gi meg lærdom om, innsikt i og utvikling av min egen person og ikke minst om, i og av alle de interessante mennesker som jeg skulle møte på Vallersund gård! 

Så jeg pakket den lille kofferten min og var på vei til Helsinki for et firedagers leirlederkurs, organisert av den finske organisasjonen KVT (Kansainvälinen vapaaehtoistyö, som kan oversettes til International Voluntary Service2). Hele opplegget var godt forberedt, så alle de ca. 30 deltakerne kom seg samtidig til den gamle skolebygningen som ellers ble brukt som leirplass. Her, midt i skogen, hadde vi godt med plass til de planlagte kursaktivitetene.

 

På programmet stod det mange kortere og lengre workshops med følgende emner:

Forventninger

Hva er SCI, KVT og andre?

Hvorfor bli en leirleder/camphost

Motivasjon av deltakerne

Kulturelle forskjeller

Gruppedynamikk

Leirlederens/SCIs/hosts rolle

Den første dagen av leiren

SCI-forsikring

Sikkerhet og førstehjelp

Miljøsaker

Fritidsaktiviteter

Konflikthåndtering

Problemer og nødstilfeller

Evalueringer

 

-Judith

Internasjonal Dugnad

18.03.2019

Uncategorised